Morčací Steak s ryžou, zelenou špargľou a hnedými šampiňónmi

21.04.2020

Lacnejšia alternatíva oproti hovadziemu mäsu je morčacie mäso. Morčacie prsia obsahujú vysoký podiel bielkovín a nízky obsah tukov. Je zdrojom vitamínov B3, B6, B12, kyseliny listovej či vitamínu A. Z minerálov je zastúpený napr. fosfor a draslík.

Kurkuma má pozitívny vplyv na trávenie, podporuje činnosť pečene, vplýva na správnu činnosť kardiovaskulárneho systému a činnosť nervovej sústavy a je aj silným antioxidantom. Kombinácia kurkumy s čiernym korením má synergizujúci efekt čim posobí v našom tele protizápalovo. Tieto účinky sú známe z ajurvédy.

TIP: Pokiaľ kurkuma nie je zastúpená v tvojom jedálničku je tu kvalitný kurkumín v najlepšie vstrebateľnej forme: CUREIT® CURCUMIN. Charakteristická je maximálna absorpcia a biologická dostupnosť, až o 1673 % vyššia ako u obyčajného kurkumínu.

Nutričné hodnoty:

627kcal | Bielkoviny 57g | Sacharidy 73,1g | Tuky 11,7g | Vláknina 6g

Na prípravu tohto jedla na obrázku bolo použité (hmotnosť v surovom stave):

🥩 200g Morčacie prsia

🥔 85g ryža Basmatti + kurkuma

🥬 100g zelená špargľa

➡️ 50g šampiňónov

🥄 1pl olivového oleja

🍋 niekoľko kvapiek limetky

🧂 soľ, čierne korenie, kurkuma

Doba prípravy: 30min.

zdroje kcal a makronutrienty: kaloricketabulky.sk

© 2020 #roderiksk #cvicdoma #somdoma #zdravie #fitness #zdarma #pdf #stahuj #doma #homeoffice #pohyb #vydaj #kalorie #deficit #kcal #koronavirus #antikorona #covid #anticovid #fitness #befit #makajdoma
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky